Τα Windows Phone 7 επίσης μεταδίδουν το γεωγραφικό στίγμα


Μετά τις Apple και Google, η Microsoft επίσης προστίθεται στη λίστα των εταιρειών που τα mobile λειτουργικά τους εκπέμπουν το στίγμα της συσκευής σε κεντρική βάση δεδομένων.

Το CNET ανέφερε την είδηση για τα Windows Phone 7, μερικές ημέρες μετά τα σχετικά νέα για το iPhone και το Android. Πλέον, εγείρονται ερωτηματικά και ανησυχίες για τη χρήση αυτών των πληροφοριών - τα οποία βεβαίως είναι προσωπικά δεδομένα - από τρίτους, όπως η αστυνομία ή ακόμη και εγκληματίες, που θα μπορούσαν να παρακολουθούν μέσω των συσκευών με ανάλογα λειτουργικά τους κατόχους τους.
Η Microsoft αναφέρει πως όταν η ανάλογη υπηρεσία "location services for Windows phones" ενεργοποιείται, η εκάστοτε συσκευή μεταδίδει έναν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης, μαζί με πληροφορίες για κοντινά ασύρματα δίκτυα, την ισχύ του σήματος, καθώς και το στίγμα της (το οποίο προκύπτει από GPS), στους servers της εταιρείας.

Οι συσκευές με Windows Phone 7 δεν αποθηκεύουν τοπικά σχετικά δεδομένα όπως κάνει το iPhone 4, το οποίο αποθηκεύει τα στοιχεία και μάλιστα σε εύκολα προσβάσιμη μορφή σε μια βάση που μπορεί να διατηρήσει δεδομένα για μήνες. Το Android επίσης διατηρεί ένα ιστορικό με κεραίες-σταθμούς κινητής τηλεφωνίας και δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχει συνδεθεί η συσκευή, αλλά το ιστορικό αυτό περιορίζεται σε 200 και 50 εγγραφές αντίστοιχα.
Οι Apple και Google είπαν πως οι συσκευές μεταδίδουν το στίγμα τους μόνο εάν οι ανάλογες υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένες, ενώ καμία δεν αποκάλυψε πως ανάλογα δεδομένα αποθηκεύονται και στις συσκευές. Η Microsoft δεν έχει λάβει ακόμα επίσημα θέση για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.