Νέα έκδοση του Wii ετοιμάζει η Nintendo


Θα βγει στην αγορά το 2012

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Wii θα γίνουν στις 7 Ιουνίου στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών Ε3 στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Nintendo λάνσαρε το 3DS, την πρώτη φορητή κονσόλα που δείχνει τρισδιάστατη εικόνα χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Στην αγορά των παιχνιδομηχανών για το σπίτι, το Wii έγινε το 2006 η πρώτη κονσόλα που χρησιμοποίησε τεχνολογία που αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη. Το πρωτοποριακό τότε χειριστήριο, που μπορεί να λειτουργεί ως ρακέτα, σπαθί ή όπλο, έκανε το Wii δημοφιλές σε ένα οικογενειακό κοινό που παραδοσιακά δεν έπαιζε βιντεοπαιχνίδια.

Σήμερα όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει. Το Μάρτιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει δέκα εκατομμύρια Kinect, έναν αισθητήρα που συνδέεται στο Xbox και αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη από μακριά. Το γκάτζετ της Microsoft μπήκε μάλιστα στα ρεκόρ Guinness ως η συσκευή με τον υψηλότερο ρυθμό πωλήσεων όλων των εποχών. Η αντίστοιχη πρόταση της Sony για το PlayStation είναι το χειριστήριο Move.

To Wii παραμένει σήμερα δημοφιλές, οι πωλήσεις όμως έχουν πέσει: το οικονομικό έτος που μόλις τελείωσε, είχε πουλήσει 15,1 εκατομμύρια κομμάτια, συγκριτικά με 20,1 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nintendo έπεσαν το ίδιο διάστημα κατά 52% στα 171,1 δισεκατομμύρια γεν (1,4 δισ. ευρώ).
Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.