Stuxnet 2; Το Iran δέχεται και πάλι επίθεση από νέο ιό


Οι υπολογιστές στο Ιράν δέχονται και πάλι επιθέσεις από έναν νέο ιό και τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για κυβερνοπόλεμο. 

"Ευτυχώς οι ειδικοί μας ήταν σε θέση να ανακαλύψουν τον ιό Stars και τώρα τον εξετάζουν στο εργαστήριο", δήλωσε ο Gholamreza Jalali, διοικητής πολιτικής προστασίας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τους στόχους της επίθεσης του νέου αυτού ιού.
"Τα ιδιαίτερερα χαρακτηριστικά του ιού Stars έχουν ανακαλυφθεί. Ο ιός έχει ενσωματωθεί αρμονικά στο υπολογιστικό σύστημα και στην αρχική του φάση δεν προκαλεί σοβαρές ζημιές. Θα μπορούσε κάποιος να τον μπερδέψει με αρχεία κυβερνητικών οργανισμών"!

Πέρσι, οι πυρηνικές Ιρανικές εγκαταστάσεις ήταν ο βασικός στόχος του ιού Stuxnet, ενός ιού για Windows, ο οποίος κατασκοπεύει τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και μόλυνε δεκάδες χιλιάδες ΙΡ διευθύνσεις στη χώρα. Ο Jalali είπε πως ο Stuxnet ακόμη αποτελεί απειλή για τους υπολογιστές στο Ιράν, παρά την αντίθετη δήλωση άλλων αξιωματούχων πως ο ιός έχει απομονωθεί και δεν αποτελεί κίνδυνο.
Πηγή:  pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.