Steve Jobs: το iPhone δεν παρακολουθεί τους χρήστες


Ο πρόεδρος της Apple, Steve Jobs, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η Apple αποθηκεύει τα δεδομένα θέσης των κατόχων του iPhone.

Το θέμα της παρακολούθησης ήρθε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα όταν δύο Βρετανοί ερευνητές ανάφεραν στο blog τους ότι οι συσκευές της Apple, όπως το iPhone, καταγράφουν τη θέση που βρίσκεστε και αποθηκεύουν αυτά τα στοιχεία σε ένα αρχείο στο οποίο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση οποιοσδήποτε. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στο εν λόγω αρχείο μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση από οποιοδήποτε υπολογιστή έχει χρησιμοποιηθεί για το συγχρονισμό του iPhone.
Ένας αναγνώστης του MacRumors έστειλε ένα email στο Steve Jobs ζητώντας του εξηγήσεις. Έως τώρα η Apple τηρούσε σιγή ιχθύος για το θέμα της παρακολούθησης. Η απάντηση του Jobs ήταν λιτή και σαφής: η Apple δεν παρακολουθεί κανέναν και οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν λανθασμένες, σύμφωνα με τον Jobs..
 
Το θέμα πάντως δεν είναι καινούργιο και είχε αναφερθεί για πρώτη φορά πέρσι. Και για να είναι καλυμμένη η Apple έχει αλλάξει τους όρους χρήσης των συσκευών της εδώ και λίγο καιρό προσθέτοντας τον εξής όρο: “Για να μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες βασισμένες στον εντοπισμό θέσης, η Apple,  οι εταίροι και δικαιούχοι της μπορούν να συλλέγουν, να χρησιμοποιούν και να μοιράζονται ακριβή δεδομένα θέσης, συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής της γεωγραφική θέσης των συσκευών και υπολογιστών της Apple”.
Αν η ενδεχόμενη καταγραφή του στίγματος του iPhone σας ενοχλεί μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στα "Settings" και ζητώντας τη μη καταγραφή της θέσης από apps τρίτων κατασκευαστών. Παρόλα αυτά η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι το iPhone συνεχίζει να καταγράφει το στίγμα σας ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία. 

Εκτός της Apple και η η Google έχει κατηγορηθεί ότι καταγράφει το στίγμα των κατόχων των Android συσκευών.


Πηγή:  pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.