Hackers πίσω από τα προβλήματα του Playstation network;


Είναι η δεύτερη φορά αυτό το μηνα που η Sony αντιμετωπίζει προβλήματα με τις υπηρεσίες της, ωστόσο το group των hacker γνωστό ως “Anonymous”, υπεύθυνο για την πρώτη περίπτωση, δηλώνει άγνοια. Βέβαια, εφόσον το group αποτελείται από διάφορους hackers, το ενδεχόμενο να ευθύνονται μεμονωμένα άτομα παραμένει ανοιχτό.

Από τη πλευρά της η Sony επίσημα δήλωσε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε εξωτερικές εισβολές. Ενώ η ίδια είχε δηλώσει αρχικά πως το πρόβλημα θα είχε λυθεί σε μια-δυο μέρες, στο Playstation Blog πρόσφατα αναρτήθηκε ότι η αναστάτωση ίσως να διαρκέσει για αρκετό καιρό ακόμη,καθώς σύμφωνα με τον Patrick Seybold, η εταιρεία “αναδομεί το σύστημα της για να ενδυναμώσει περαιτέρω την υποδομή του” και εργάζεται ασταμάτητα για να το πετύχει αυτό.

Την Μ. Πέμπτη όσοι χρήστες επιχείρησαν να μπούν στο Playstation Network, διαπίστωσαν ότι η υπηρεσία δεν λειτουργεί και φυσικά, όπως ήταν είναι αναμενόμενο, το γεγονός προξενήσε πλήθος παραπόνων.
Ο υπεύθυνος της Sony, Patrick Seybold, δήλωσε πως ερευνούν το θέμα, ωστόσο πολλοί, λογικά, εικάζουν πως η βλάβη ενδέχεται να σχετίζεται με τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχτηκε –επανειλημμένα- η Sony από hackers. Η εταιρεία δήλωσε πως οι έρευνες στην Ευρώπη έδειξαν ότι η βλάβη πιθανότατα οφείλεται σε κάποια τριτογενή παρέμβαση και όχι από δικό της θέμα.
Πηγή:  Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.