Έρχεται ο Firefox 5!


Έρχεται ο Firefox 5!
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη έκδοση του Firefox και οι συζητήσεις για τον Firefox 5 έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να δούμε την πέμπτη έκδοση του δημοφιλούς browserμέσα στο επόμενο τρίμηνο!

Ευτυχώς, φαίνεται ότι η Mozilla δε θα χρειαστεί και πάλι ένα και πλέον χρόνο για να παρουσιάσει νέο browser, όσο χρειάστηκε δηλαδή για να περάσει από τον Firefox 3.6 στον Firefox 4. Αν, τελικά, δεν υπάρξουν καθυστερήσεις όπως αυτές που ταλαιπώρησαν την τελευταία έκδοση, ο Firefox 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να κυκλοφορήσει και 6η έκδοση μέσα στο 2011.

Όσο για τα χαρακτηριστικά του Firefox 5, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιο εύκολη αλληλεπίδραση με τα social networks, ενώ φαίνεται ότι αλλάζει και η διαχείριση των tabs, με πιο "χτυπητή" αλλαγή τη δυνατότητα του χρήστη να έχει ανοικτές ταυτόχρονα πολλές σελίδες στο ίδιο παράθυρο. Επίσης, κάθε tab θα μπορεί να έχει το δικό του μενού. Έτσι, αν ένας χρήστης μπαίνει πολύ συχνά στο Facebook, θα μπορεί να έχει ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο μενού στο συγκεκριμένο tab.

Τέλος, ο Firefox 5 θα έχει ενσωματωμένο έναν PDF viewer, ενώ ακούγεται ότι έρχεται υποστήριξη και για άλλους τύπους αρχείων.

Πηγή: digitaltrends

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.