Οι Sandy Bridge της Intel κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους

Η Intel παρουσίασε επίσημα τους επεξεργαστές Sandy Bridge, ως την δεύτερη γενιά επεξεργαστών μικροαρχιτεκτονικής Core, μια σειρά που ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελείται απο 29 συνολικά επεξεργαστές και10 chipsets.
Τα νούμερα αυτά βεβαίως αναφέρονται στο άθροισμα τωνDesktop και Mobile επεξεργαστών, συμπεριλαμβάνοντας και τις Low Voltage και Ultra Low Voltage CPUs. Την παράσταση κλέβουν τα desktop προϊόντα για τα οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση τον προηγούμενο χρόνο. Οι επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για το νέο socketLGA 1155, και βασίζονται σε μια σμίκρυνση των Westmere [επεξεργαστών 32nm] εισάγοντας ταυτόχρονα και νέες τεχνολογίες. Πλέον οι ελεγκτές μνήμης, ο PCI Express Controller, αλλά και η επιτάχυνση video έχουν μεταφερθεί στο ίδιο die, ώστε να μπορούν να μοιράζονται δεδομένα αμεσότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα από ποτέ. Το σημαντικότερο στοιχείο της νέας σχεδίασης είναι πως έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει scaling της CPU από netbook έως και σε server.
Επιπλέον έχει ανασχεδιαστεί το Turbo Boost το οποίο μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις του επεξεργαστή και των γραφικών, για μικρές χρονικές περιόδους, ενώ υπάρχει και η νέα σειρά εντολών Advanced Vector Extensions, η οποία υπόσχεται ότι θα επιταχύνει ττους απαιτητικούς μαζικούς υπολογισμούς αριθμών κινητής υποδιαστολής [floating point].
Η Intel ισχυρίζεται ότι με τους Sandy Bridge οι mainstream υπολογιστές θα μπορούν να πραγματοποιούν μεγαλύτερο εύρος εργασιών καταναλώνοντας ακόμα λιγότερη ενέργεια. Σε αυτό συμβάλουν και οι δυνατότητες τους για αναπαραγωγή media, όπως για παράδειγμα την αναπαραγωγή ταινιών Blu-Ray αλλά και το video transcoding.
Βεβαίως θα επανέρθουμε με μετρήσεις σύντομα, καθώς έχουμε ήδη στα PC Labs τον Core i7-2600K.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.