Προειδοποιήσεις υγείας στα games


ι Αμερικανοί δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν, τις περισσότερες φορές δυσάρεστα, σε τέτοιου είδους ζητήματα. Ο Γερουσιαστής Joe Baca των Δημοκρατικών από την California, έφερε ξανά προς ψήφιση ένα νόμο που θα επιβάλει σε όλα τα παιχνίδια με ένδειξη “T” και πάνω, να έχουν στο εξώφυλλό τους προειδοποίηση υγείας, όπως συμβαίνει με τα πακέτα των τσιγάρων.


Αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, αυτό που θα εμφανίζεται στα εξώφυλλα θα είναι μία προειδοποίηση που θα αναγράφει: “ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εκτενής έκθεση στα βίαια video games και σε άλλα βίαια μέσα ψυχαγωγίας έχει συνδεθεί με την επιθετική συμπεριφορά.”Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2009, αλλά ο νόμος αυτός δεν έφτασε ποτέ μέχρι την ακροαματική διαδικασία του Κογκρέσου. Ο Γερουσιαστής Baca συνεχίζει να ψάχνει αυτή τη στιγμή την υποστήριξη και άλλων μελών για να δει αν θα καταφέρει να φέρει τον νόμο για ακρόαση.

“Η βιομηχανία των video games έχει ευθύνες απέναντι στους γονείς, στις οικογένειες και στους καταναλωτές – οφείλει να τους πληροφορεί για κάθε ενδεχόμενο επιβλαβές περιεχόμενο που εμφανίζεται συχνά στα προϊόντα της,” δήλωσε ο Γερουσιαστής Baca. “Έχουν αποτύχει κατ’ επανάληψη να αντιμετωπίσουν αυτήν την ευθύνη. Την ίδια στιγμή οι συνεχής έρευνα δείχνει αποδεδειγμένα ένα δεσμό ανάμεσα στην ενασχόληση με τα video games και στην αυξημένη επιθετική συμπεριφορά των νεαρών ατόμων. Οι Αμερικανικές οικογένειες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια γι’ αυτά τα πιθανώς επικίνδυνα προϊόντα.”

Ο Γερουσιαστής Baca στηρίζεται σε αναφορές του Παιδιατρικού Περιοδικού, του Πανεπιστημίου της Indiana, του Πανεπιστημίου του Missouri και του κρατικού Πανεπιστημίου του Michigan, που δείχνουν έναν νευρολογικό δεσμό ανάμεσα “στην ενασχόληση με τα video games και στην επιθετική συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων.”

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.