Steve Jobs: "Νωρίς ακόμα για USB 3.0"

Απαντώντας σε αναγνώστη της ιστοσελίδας 9to5mac, ο Steve Jobs απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο υποστήριξης της τεχνολογίας USB 3.0 στους υπολογιστές που κατασκευάζει η Apple. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας δήλωσε επί λέξει ότι "δε βλέπει το USB 3.0 να απογειώνεται" αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη από την Intel.




Είναι γεγονός ότι το USB 3.0 δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει περίοπτη θέση στην αγορά υπολογιστών κι ο Jobs έχει δίκιο να επικαλείται τον παράγοντα Intel. Η απροθυμία της εταιρείας να στηρίξει τη νέα έκδοση του USB αναγκάζει τους κατασκευαστές motherboards να καταφύγουν σε third-party controller chips, που δε δουλεύουν κατ' ανάγκη σε όλα τα configurations. Τελικά, το USB 3.0 είναι αυτή τη στιγμή προνόμιο λίγων μητρικών υψηλών επιδόσεων, ενώ η χρησιμότητά του περιορίζεται κυρίως σε SSDs και σκληρούς δίσκους.
Όπως όλα δείχνουν, η Apple θα περιμένει αρκετά μέχρι να υιοθετήσει το USB 3.0. Εξάλλου, έχει το FireWire 800, το οποίο δεν είναι βέβαια γρήγορο σαν το USB 3.0, αλλά είναι ταχύτερο από το USB 2.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.