Η νέα υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook

Τελικά, όντως το Facebook αποκάλυψε χθες τη νέα του πλατφόρμα επικοινωνίας, αλλά αντίθετα με το τι περίμεναν οι περισσότεροι, δεν είναι μια απλή απάντηση στο Gmail.

Ακόμη δεν έχει όνομα, δεν έχει «ανοίξει» στο κοινό και σίγουρα δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας του Facebook, όμως, μοιάζει όντως αρκετά εξελιγμένη – αν και σίγουρα απέχει από το χαρακτηρισμό «επαναστατική» που της είχαν αποδώσει αρκετοί, ενώ μάλλον δεν ανταποκρίνεται ακριβώς ούτε στο ψευδώνυμο «Gmail killer» που φημολογούταν πως της είχαν χαρίσει οι εργαζόμενοι του Facebook.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εξελιγμένη εκδοχή του «πώς επικοινωνούμε μέσω των κινητών με Android», αλλά δίχως να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Είναι μια «παγκόσμια» λύση επικοινωνίας που θα συνδέει μεταξύ τους διαφορετικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας την επικοινωνία ανάμεσα σε «επαφές», όποιο τρόπο επικοινωνίας και αν έχει επιλέξει μια από αυτές – email, γραπτά μηνύματα, chat κ.λπ. Έτσι, «όλη η επικοινωνία» θα μπορεί να «ενώνεται» σε ένα και μόνο σημείο. Που, αρκετά βολικά, θα είναι εξαρχής συνδεδεμένο με την υπηρεσία που ούτως ή άλλως χρησιμοποιούν ήδη εκατομμύρια χρηστών στον πλανήτη, το Facebook.

Σε αυτό προστίθεται το στοιχείο του «realtime», της «επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο», που θυμίζει ως ιδέα το (ας-πούμε-όχι-και-τόσο-επιτυχημένο) Wave της Google, αφού ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει ένα μήνυμα που απευθύνει προς αυτόν μια επαφή του καθώς αυτό γράφεται.

Ως πρόσθετο βοήθημα –και θυμίζοντας το νέο Priority Inbox της Google- η νέα λύση του Facebook θα μπορεί να ελέγχει από ποιόν προέρχεται ένα μήνυμα και, βάσει των επαφών που ήδη έχει ο χρήστης στην υπηρεσία, να διαχωρίζει τα «εισερχόμενα» βάσει προτεραιότητας.

Κατά τα άλλα, παρά την επίσημη αποκάλυψη της, η νέα πρόταση του Facebook παραμένει σε κλειστό beta στάδιο, και θα αρχίσει να «ανοίγει» σταδιακά στα πλήθη στο διάστημα των επόμενων μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.