Το απόλυτο PC για download

Τι χρειάζεται ένας υπολογιστής που προορίζεται για "κατεβαστήρι"; Φυσικά, έναν μεγάλο σκληρό δίσκο. Ή μάλλον, δύο ή και τρεις μεγάλους σκληρούς. Εν πάση περιπτώσει, όσο περισσότεροι σκληροί, τόσο το καλύτερο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν στην υπερβολή. Όπως, για παράδειγμα, ένα ορκισμένος downloader από τη Ρωσία, ο οποίος κατάφερε να χωρέσει σε ένα case που μοιάζει με μεγάλο ντουλάπι 60 σκληρούς δίσκους με συνολική χωρητικότητα 70 terabytes!
Φυσικά, 60 σκληροί δίσκοι δημιουργούν ένα τροπικό κλίμα και για το λόγο αυτό ο ημίτρελος Ρώσος έχει εγκαταστήσει 40 ανεμιστήρες (20 για είσοδο του αέρα και 20 για έξοδο).
Ήρθε η ώρα για λίγα μαθηματικά. Ας υποθέσουμε ότι έχει σύνδεση ADSL μέτριας ποιότητας, με το router να κλειδώνει στα 12 Mbps. Αν υπολογίσουμε και μικροαπώλειες στην ταχύτητα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κατεβάζει με 1 megabyte το δευτερόλεπτο. Ξεκινώντας με άδειους και τους 60 δίσκους και κατεβάζοντας ασταμάτητα με αυτή την ταχύτητα χωρίς να κλείνει ποτέ το PC, ο Ρώσος θα εξαντλήσει τη χωρητικότητα των δίσκων σε κάτι παραπάνω από 2 χρόνια!
Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, τα 70TB μεταφράζονται σε 70.000 ταινίες ποιότητας DVD ή 24 εκατομμύρια τραγούδια σε MP3. Μήπως ζηλέψατε λίγο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.