Η McAfee χαρτογραφεί την επικινδυνότητα του Internet

Οι περισσότεροι χρήστες του Internet γνωρίζουν ότι η πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό κρύβει κινδύνους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά sites που περιλαμβάνουν κακόβουλο κώδικα. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee επιχείρησε να αποτυπώσει σε οπτική μορφή την επικινδυνότητα του web, υπολογίζοντας το ποσοστό επικινδυνότητας ανά top-level domain (TLD).




Η McAfee προχώρησε σε εκτίμηση κινδύνου τόσο στα generic top-level domains, (.com, .org κλπ), όσο και στα TLD που αντιστοιχούν στις διάφορες χώρες. Όσον αφορά τα generic, η εταιρεία εκτιμά ότι το 30% των .com sites περιλαμβάνουν μικρούς ή μεγάλους κινδύνους. Αυτό, βέβαια, είναι λίγο-πολύ γνωστό και δυστυχώς δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα σε προληπτικό επίπεδο, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για έναν χρήστη του Internet να αποφεύγει όλα τα .com sites. Εξίσου επικίνδυνα είναι τα .info sites, οπότε όσοι αναζητούν πληροφορίες ίσως θα έπρεπε να αποφεύγουν τα .info.

Όσο για τις χώρες, τα sites του Βιετνάμ (.vn) είναι τα πλέον επικίνδυνα, με ποσοστό 29,4%. Ακολουθεί το Καμερούν με κατάληξη .cm, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι επιτήδειοι δημιουργούν πολλά επικίνδυνα sites στο .cm, ελπίζοντας σε λάθος πληκτρολογήσεις του .com από απρόσεκτους χρήστες.



Στον αντίποδα, τα πλέον ασφαλή TLD είναι τα .travel, .edu, .jp (Ιαπωνία), με ποσοστό επικινδυνότητας κάτω από 0,1%. Όσο για την Ελλάδα, το ποσοστό των επικίνδυνων .gr sites υπολογίζεται στο 0,3%, ένα πολύ καλό νούμερο σε σχέση με δεκάδες άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.