Αναπτύσσεται σταδιακά η αγορά των υβριδικών σκληρών δίσκων

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Objective Analysis μελέτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των σκληρών δίσκων και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι τα υβριδικά drives θα αυξήσουν σημαντικά το μερίδιό τους στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Προβλέπεται δε τέτοιος ρυθμός ανάπτυξης, που σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 600 εκατομμύρια τεμάχια το 2016.
Η Objective Analysis αναμένει σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση μέσα στην επόμενη πενταετία. Κάποια στιγμή, τα υβριδικά drives θα γίνουν mainstream κι έτσι θα αρχίσουν να αντικαθιστούν τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους στους οικιακούς υπολογιστές, εξ ου και οι εκτιμώμενες πωλήσεις των 600 εκατομμυρίων το 2016.
Τα υβριδικά drives περιλαμβάνουν μνήμη NAND flash, η οποία συνεργάζεται με τα μηχανικά μέρη των σκληρών. Οι έως τώρα μετρήσεις έχουν δείξει σημαντική αύξηση των επιδόσεων, ακόμα με την προσθήκη μόλις 4GB NAND flash, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος έως 30 ευρώ για τον καταναλωτή. Από αυτή την άποψη, τα υβριδικά drives είναι μια εξαιρετική λύση, καθώς συνδυάζουν επιδόσεις SSD μεχωρητικότητα σκληρού δίσκου χωρίς υπερβολικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.