Κάντε τον Firefox πιο γρήγορο

Εσείς που τον χρησιμοποιείτε σαν κύριο browser ή και σαν δευτερεύων δείτε πως θα τον κάνετε γρήγορο.Πηγαίνουμε στην μπάρα διευθύνσεων και βάζουμε το about:config, το οποίο θα μας εμφανίσει ένα μήνυμα ότι μπορεί να επηρεάζει την σταθερότητα του browser μας μην ανησυχείτε καθώς η ρυθμίσεις που θα κάνουμε είναι δοκιμασμένες και ξέρουμε τι κάνουμε αλλά για να έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας θα εφαρμόζουμε μια μια τις ρυθμίσεις δηλαδή εφαρμόζουμε μια
ρύθμιση κλείνουμε τον browser μας και στην συνέχεια τον ανοίγουμε και μπαίνουμε ίντερνετ να δούμε την ταχύτητα που φορτώνουν οι σελίδες μας και αν όλα είναι καλά και δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στον Firefox συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, επιλέγουμε "I be careful i promise".Βλέπουμε ένα πλήθος εντολών στο πάνω μέρος στην αναζήτηση θα βάζετε το όνομα της ρύθμισης ή ένα μέρος από αυτήν για να την εντοπίζετε γρηγορότερα μέσα σε αυτό το χάος των ρυθμίσεων.

Αν κάτι δεν πάει καλά και θέλετε να επαναφέρετε τον Firefox στης αρχικές του ρυθμίσεις πληκτρολογήστε στην γραμμή διευθύνσεων about:support και εκεί μετά πάτε "Refresh Firefox" θα κάνει μια πλήρη επαναφορά του browser θα διαγράψει τα πάντα εκτός από:

  • Σελιδοδείκτες
  • Ιστορικό Αναζήτησης
  • Κωδικούς ασφαλείας
  • Cookies
  • Προσωπικό λεξικό
  • Ανοιχτά παράθυρα, καρτέλες και ομάδες καρτελών
  • Πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης φορμών
Ρυθμίσεις

Browser.cache.use_new_backend

Βρίσκουμε την ρύθμιση και βάζουμε την τιμή "1".Με αυτή την αλλαγή που κάναμε στο browser cache έχουμε περιορίσει ή και εξαφανίσει διάφορα προβλήματα κρασαρίσματος που παρουσιάζονται στο περιβάλλον διεπαφής του χρήστη.

browser.cache.disk.metadata_memory_limit

Βρίσκουμε την ρύθμιση και βλέπουμε ότι έχει προεπιλεγμένη την τιμή 250 εμείς βάζουμε 51200 Kbytes που αντιστοιχούν σε 50 ΜB. Με αυτή την ρυθμίσει καταφέραμε μεγαλύτερη χωρητικότητα στην μνήμη που χρησιμοποιεί ο Firefox ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα ακόμα περισσότερες σελίδες.Δεν το συστήνω σε συστήματα με 1-2GB RAM γιατί επιβαρύνει αρκετά την ταχύτητα του συστήματος σας.

network.http.pipelining

Καταρχάς αν δεν έχετε αρκετά γρήγορο ίντερνετ μην εφαρμόσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση.Γιατί αυτό που κάνει είναι να ανοίγει ο browser περισσότερες συνδέσεις με τον server και με αυτό τον τρόπο να φορτώνει ταχύτερα τις σελίδες μας. Δηλαδή ο browser στέλνει αιτήματα σύνδεσης συνέχεια χωρίς καμία απόκριση του server.Αν έχετε αρκετά γρήγορη σύνδεση πηγαίνετε και την βρίσκετε και την αλλάζετε από "false" σε "true".

network.http.pipelining.aggressive

Την βρίσκουμε και την αλλάζουμε από "false" σε "true" με αυτή την ρύθμιση που κάνουμε δίνουμε την άδεια στον Firefox να δημιουργεί πολλαπλές συνδέσεις με τον server ακόμη και αν δεν υπάρχει τόσο καλή σύνδεση.Με λίγα λόγια ποιο γρήγορο φόρτωμα στις σελίδες μας.

network.http.pipelining.max-optimistic-requests

Βρίσκουμε την ρύθμιση κάνουμε διπλό κλικ πάνω της βλέπουμε ότι έχει αρχική τιμή 4 εμείς θα την αλλάξουμε και θα βάλουμε 8.Με αυτόν τον τρόπο ο browser θα στέλνει μέχρι οχτώ αιτήματα σύνδεσης με τον server μειώνοντας το χρόνο αδράνειας από την αναμονή της επιβεβαίωσης.

network.http.pipelining.ssl

Με αυτή την ρύθμιση θα αυξήσουμε την ταχύτητα αλλά και την ασφάλεια μας.Την βρίσκουμε και την αλλάζουμε από "false" σε "true".Έτσι έχουμε ενεργοποίηση το pipelining για ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και το πρωτόκολλο SSL για ασφαλή μεταφορά των ευαίσθητων δεδομένων διότι γίνεται κρυπτογράφηση των μηνυμάτων.

network.http.max-connections

Σε αυτή την ρύθμιση που θα κάνουμε θα ανοίξουν πολλά κανάλια επικοινωνίας με τον server έτσι θα φορτώνουν πολλά στοιχεία της σελίδας όπως εικόνες και βίντεο κτλ.Διαφορά στην ταχύτητα θα δείτε μόνο σε σελίδες με αυτά τα στοιχεία. Βρίσκουμε την ρύθμιση και βλέπουμε ότι έχει προεπιλεγμένη την τιμή 900 μπορούμε να προσθέσουμε από 1 έως 65535.Αλλά δεν θα επιβαρύνουμε τόσο πολύ το σύστημα μας και θα βάλουμε 1500 εσείς αν διαθέτετε ένα πολύ καλό σύστημα μπορείτε να πειραματηστήτε να δείτε που σας φορτώνει καλύτερα τις σελίδες ή αν σας επιβαρύνει γενικά το σύστημά σας όσο το αυξάνετε.

network.http.max-persistent-connections-per-server

Την βρίσκουμε την ρύθμιση και βλέπουμε προεπιλεγμένη την τιμή 6 βάζουμε 10.Με αυτή την εφαρμογή διαθέτουμε επιπλέον μελλοντικά αιτήματα σε έναν server."browser.tabs.animate"Ανοίγετε πολλές καρτέλες στον Firefox και καθυστερούν όταν πάτε να τις κλείσετε.Εξαφανίστε αυτό το πρόβλημα,βρίσκετε την ρύθμιση και την αλλάζετε από "false" σε "true".

Image.animation_mode

Μπαίνετε συχνά σε σελίδες που διαθέτουν .gif εικόνες οι οποίες μάλιστα σας καθυστερούν στην φόρτωση της σελίδας,Βρίσκετε την ρύθμιση και βλέπετε πως έχει σαν προεπιλογή το "normal" που επιτρέπει τα gif να παίζουν συνεχώς.Αν δεν το θέλετε αυτό μπορείτε να βάλετε "none" όπου η εικόνα .gif θα εμφανίζετε στατική κανονική εικόνα.Αν τώρα θέλετε να την βλέπετε αλλά μια φορά και μετά να την βλέπετε σαν στατική βάλτε "once".

network.predictor.enable-prefetch

Με αυτή την ρύθμιση δεν θα δώσετε υπερφυσικές μαντικές ικανότητες στον Firefox αλλά την ικανότητα να συλλέγει στοιχεία από διάφορες ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε στην συνέχεια τα επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά και μαντεύει τις ιστοσελίδες που μας αρέσουν αποθηκεύοντας τες στην κρυφή μνήμη,και έτσι όταν είναι αποθηκευμένες ανοίγουν πιο γρήγορα.Θα βρείτε την ρυθμίση και θα την αλλάξετε από "false" σε "true".Να ξέρετε πάντως πως μπορεί να υπάρχει μια καθυστέρηση στη φόρτωση νέων σελίδων γιατί ανοίγουν για πρώτη φορά και δεν τρέχουν μέσα από την cache.


network.prefetch-next

Με την ρύθμιση αυτή απενεργοποιείτε την επιλογή φορτώματος των σελίδων κάθε φορά που κάνουμε κάποια αναζήτηση στην γραμμή διευθύνσεων του browser μας.Όταν κάνουμε μια αναζήτηση κατεβαίνουν και διάφορα άλλα στοιχεία μήπως και είναι αυτά που ψάχνουμε.Έτσι με την απενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης έχουμε πιο γρήγορο Firefox εφόσον δεν μας παρουσιάζει αυτά τα στοιχεία.Θα βρείτε την ρύθμιση και θα την αλλάξετε από "true" σε "false".

Browser.display.show_image_placeholders

Με αυτή την ρύθμιση απενεργοποιείτε τα σύμβολα των εικόνων.Θα βρείτε την ρύθμιση και θα την αλλάξετε από "true" σε "false".Και έτσι θα έχετε ποιο γρήγορη φόρτωση στις σελίδες σας.

content.notify.interval

Αυτή την ρύθμιση δεν μπορούμε να την βρούμε καθώς δεν υπάρχει στις ρυθμίσεις αλλά την δημιουργούμε με δεξί κλικ επιλέγουμε "Νέο→Ακέραιος"(New->Integer) μας εμφανίζει ένα παράθυρο βάζουμε "content.notify.interval" χωρίς τις αγκύλες οκ στην συνέχεια μας εμφανίζει και άλλο παράθυρο εκεί βάζουμε 500000.

Αυτή η ρύθμιση έχει να κάνει με την περιοδική εμφάνιση των στοιχείων μιας σελίδας.Όταν μια ιστοσελίδα δεν φορτώνετε ολόκληρη αυτόματα αλλά μόνο κάποια στοιχεία της είτε αυτό οφείλετε στην αργή σύνδεση είτε σε οποιοδήποτε άλλο λόγο γίνετε ανανέωση της σελίδας έχει και προεπιλογή αυτή η ανανέωση γίνεται κάθε 0.12 δευτερόλεπτα.Και επειδή έχουμε μερική καθυστέρηση βάζουμε ως νέα τιμή 500000 μs, που είναι 0.5 sec.

content.notify.ontimer

Όπως και η προηγούμενη ρύθμιση έτσι και αυτή πρέπει να την δημιουργήσουμε ή οποία μάλιστα έχει άμεση συσχέτιση με την προηγούμενη ρύθμιση.Κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε "Νέο→Αλφαριθμητικό"(New->String) βάζουμε το όνομα "content.notify.ontimer" στην συνέχεια μας εμφανίζει ένα παράθυρο βάζουμε "true".Με αυτή την ρύθμιση ο browser δεν θα ανανεώνει συνεχώς τις σελίδες αλλά να τηρεί την ρύθμιση "content.notify.interval".

content.switch.threshold

Η ρύθμιση αυτή επιταχύνει ακόμη περισσότερο τον χρόνο φόρτωσης του browser.Και επειδή δεν υπάρχει την δημιουργούμε με δεξί κλικ "Νέο->Ακέραιος"(New->Integer) στο παράθυρο που εμφανίζετε δίνουμε το όνομα της ρύθμισης "content.switch.threshold" και στην συνέχεια την τιμή 250000.Ορίζουμε τον Firefox σε κατάσταση χαμηλής συχνότητας και έτσι ανοίγει σε 0.25 δευτερόλεπτα ή στα 250000 μs.

Κάνουμε μια μια τις ρυθμίσεις και δοκιμάζουμε τον Firefox πριν πάμε στην επόμενη ρύθμιση!

Δείτε ακόμα: Mozilla Firefox 57 download! (Στα ελληνικά!)

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.