Πλέον δωρεάν Wi-fi σε όλη την Ευρώπη!

Η πρωτοβουλία θα συμβάλει στο όραμα της κατοχής “κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet γύρω από τα κεντρικά κέντρα δημόσιας ζωής μέχρι το 2020″, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

“Η στρατηγική ψηφιακής ενιαίας αγοράς στοχεύει στην οικοδόμηση μιας πλήρως συνδεδεμένης Ευρώπης, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά δίκτυα υψηλής ποιότητας. Η πρωτοβουλία WiFi4EU θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, ιδίως όταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη”, δήλωσε ο Andrus Ansip. “Το WiFi4EU είναι ένα ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για την επίτευξη υψηλής ταχύτητας διασύνδεσης σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ – όπως η βελτίωση του συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο του ραδιοφάσματος και η τόνωση των επενδύσεων στα δίκτυα υψηλής χωρητικότητας που χρειάζεται η Ευρώπη”.

Τα τρία θεσμικά όργανα έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν 120 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi σε 6.000 έως 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη μέλη. Μόλις ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία, οι τοπικές αρχές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση. Οι επιχορηγήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αγορά και την εγκατάσταση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή των τοπικών ασύρματων σημείων πρόσβασης. Οι δημόσιες αρχές θα καλύπτουν το κόστος εκτέλεσης των έργων σε τοπικό επίπεδο.

Το WiFI4EU προτάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αλλάξει πλήρως τους κανόνες των τηλεπικοινωνιών. Η στρατηγική για την ψηφιακή ενιαία αγορά έχει προχωρήσει πολύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 15 Ιουνίου 2017 όλοι οι ταξιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσουν να καταβάλλουν τέλη περιαγωγής. Στις αρχές του χρόνου, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν με κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και ηλεκτρονικά βιβλία που βρίσκονται στα κανάλια που έχουν εγγραφεί στο σπίτι, αφού θα κυκλοφορήσει η ζώνη των 700 MHz για την ανάπτυξη 5G και νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.