Κόλλησαν τα Windows Update στον έλεγχο για ενημερώσεις τα Windows 7 δείτε την λύση

Αποτέλεσμα εικόνας για Windows 7 updateΜόλις κάνατε φορμάτ στα Windows 7 και το Windows Update έχει κολλήσει για ώρες να κάνει έλεγχο για ενημερώσεις; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση.

Το σενάριο είναι λίγο πολύ γνωστό. Μόλις έχεις κάνει «format» σε έναν παλιό υπολογιστή και αφού έχεις ολοκληρώσει την εγκατάσταση των Windows 7 με Service Pack 1, ανοίγεις το Windows Update και κάνεις έλεγχο για ενημερώσεις. Ο έλεγχος φαίνεται στην αρχή ότι θα διαρκέσει λίγο παραπάνω μιας και έχει να ελέγξει για αρκετές ενημερώσεις, ωστόσο μετά από αρκετά λεπτά (ή και ώρες), η κατάσταση του Windows Update φαίνεται ότι δεν αλλάζει ενώ συνεχίζει να γίνεται ο έλεγχος για ενημερώσεις.

Windows 7, το Windows Update κόλλησε στον έλεγχο για ενημερώσεις

Windows 7, το Windows Update κόλλησε στον έλεγχο για ενημερώσεις
Με μια γρήγορη ματιά στη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) παρατηρείς ότι η CPU «χτυπάει κατοστάρια» (λειτουργεί στο 100% η διεργασία svchost.exe) και έχει δεσμευθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της φυσικής μνήμης RAM. Και κάπου εκεί αρχίζεις να ψάχνεις στο google τι φταίει, πώς μπορείς να το διορθώσεις ή πώς να εγκαταστήσεις τις ενημερώσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις το «κολλημένο» Windows Update.

Το ξέρω, όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Ωστόσο, υπάρχει λύση και δε χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο.

Η λύση ακούει στο όνομα KB3102810 και είναι στην ουσία μία ενημέρωση για τα Windows 7 με SP1 που λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα που περιέγραψα παραπάνω. Τι πρέπει να κάνετε;

Installing and searching for updates is slow and high CPU usage occurs in Windows 7 and Windows Server 2008 R2

Ακολουθήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και στη συνέχεια κατεβάστε χειροκίνητα στον υπολογιστή σας τη συγκεκριμένη ενημέρωση ανάλογα με την έκδοση των Windows 7 που έχετε εγκαταστήσει (32- ή 64 bit). Εγκαταστήστε την ενημέρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και τέλος, ανοίξτε το Windows Update για να κάνετε εκ νέου έλεγχο για ενημερώσεις. Μετά από ορισμένα λεπτά, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων μέσω του Windows Update.

Σημείωση: Η μόνη προϋπόθεση για να εγκαταστήσετε την παραπάνω ενημέρωση είναι να έχετε εγκαταστήσει πρώτα το Service Pack 1 για τα Windows 7.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρατηρείται περισσότερο σε υπολογιστές με χαμηλές προδιαγραφές (CPU και μνήμη RAM) που προφανώς έχουν ήδη 3-5 χρόνια ζωής έως τώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.