Δες αν το Smartphone σου είναι αυθεντικό ή όχι και που κατασκευάστηκε!

Man Holding His SmartphoneΣε αυτό το άρθρο θα βρείτε πληροφορίες και ιστοσελίδες για το αν το smartphone σας ή και το ποιο απλό κινητό σας  είναι γνήσιο ή όχι. Αν είναι κλεμμένο ή από δεύτερο χέρι ή αν δεν είστε σίγουρη για την γνησιότητα του επειδή το πήρατε από τα διάφορα e-shops εντός και εκτός Ελλάδας.



Για όλα τα smartphones και τα απλά κινητά.

Αποτέλεσμα εικόνας για smartphonesΠηγαίνετε εκεί που πληκτρολογείτε κάποιο νούμερο τηλεφώνου στο κινητό σας και  πληκτρολογείτε * # 0 6 #  θα σας εμφανιστεί το λεγόμενο ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity).Μπορείς να το δεις ακόμα και από τις ρυθμίσεις σου αλλά έτσι είναι πιο γρήγορος τρόπος. Ακόμα και στην συσκευή μπορείς να βρεις το ΙΜΕΙ σου κάτω από την μπαταρία και στη συσκευασία.

Κοιτάξτε τους αριθμούς 7ο και 8ο στην σειρά που σας εμφανίζει το ΙΜΕΙ σας.
Π.χ. Αν το ΙΜΕΙ σας είναι 00852537144412 άρα εδώ είναι το 37 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στην Κίνα, αλλά η ποιότητά του είναι σχετικά καλή.
Θα δείτε που κατασκευάστηκε το κινητό ή τo smartphone σας.

  1. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 02 ή 20 αυτό σημαίνει πως συναρμολογήθηκε στην περιοχή Emirates που είναι πολύ κακή ποιότητα.
  2. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 03 ή 30 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στην Κίνα, αλλά η ποιότητά του είναι σχετικά καλή.
  3. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 04 ή 40 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στην Κίνα, αλλά η ποιότητά του είναι σχετικά καλή.
  4. Αν οι αριθμός επτά & οκτώ είναι 05 ή 50 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη είτε στη Βραζιλία ή τη Φινλανδία ή τις ΗΠΑ που είναι πολύ καλό.
  5. Αν οι αριθμός επτά & οκτώ είναι 08 ή 80 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Γερμανία που είναι καλό.
  6. Αν οι αριθμός επτά & οκτώ είναι 06 ή 60 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Κίνα ή το Μεξικό το οποίο είναι σχετικά καλό.
  7. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 07 ή 70 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Φινλανδία που είναι υψηλής ποιότητας.
  8. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 01 ή 10 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Φινλανδία που είναι υψηλής ποιότητας.
  9. Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 00 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στο αρχικό εργοστάσιο που είναι η καλύτερη ποιότητα.

Αν οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 13 αυτό σημαίνει πως συναρμολογήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν που είναι πολύ κακή ποιότητα και πολύ επικίνδυνο για την υγεία!!!!

1. Nexus

2. Samsung Galaxy (Όλα)
  • Αν έχετε οποιοδήποτε Samsung Galaxy πηγαίνετε εκεί που πληκτρολογείτε κάποιο νούμερο τηλ. και βάζετε * # 0 * # και θα εμφανιστεί ένα μενού το οποίο είναι η Γενική δοκιμαστική λειτουργία. εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε LCD της συσκευής σας, ελέγξτε το χρώμα, την αφής, τους αισθητήρες, δόνηση, κάμερα, ήχο κλπ. Είναι επίσης καλό να την τεστάρετε κιόλας αν έχετε κάποιο πρόβλημα. Εάν η συσκευή σας περάσει όλες αυτές τις εξετάσεις έχετε την αυθεντική συσκευή. Μπορείτε ακόμα να πληκτρολογήσετε * # 7353 # το οποίο θα σας μεταφέρει σε ένα ποιο γρήγορο μενού τεστ ;).
3. iPhone (Όλα)
  • Για iPhone πηγαίνετε σε αυτή την σελίδα να δείτε αν είναι γνήσιο και σε αυτή για να βρείτε τον σειριακό αριθμό του iPhone.
4. Sony
  • Για Sony smartphones πηγαίνετε σε αυτή την σελίδα βάζετε το ΙΜΕΙ της συσκευής σας και βλέπετε αν είναι γνήσιο.
5. Xiaomi και εδώ
6. Huwei
7. Realme

Άλλες διάφορες ιστοσελίδες για να τσεκάρετε με το ΙΜΕΙ της συσκευής σας  το smartphone ή κινητό σας. (Αν είναι κλεμμένο, πληροφορίες κτλ.)
Η ανάρτηση ενημερώθηκε στις 06/ 03/2024.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.