Trojan Zeus επιτείθετε σε υπολογιστές και κινητα


Μια νέα έκδοση του trojan Zeus, ενός εξειδικευμένου  ‘’εργαλείου’’, αγαπημένο των εγκληματιών στη διενέργεια online χρηματοοικονομικών απατών, είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις σε πάνω από 30.000 πελάτες τραπεζών που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω των ηλεκτρονικών τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, μολύνοντας παράλληλα τους προσωπικούς υπολογιστές και τα smartphones τους. Η επίθεση πραγματοποιείται στη διαδικασία πιστοποίησης δύο παραγόντων που χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές, με την παρακολούθηση των μηνυμάτων που αποστέλλονται από την τράπεζα στα κινητά τηλέφωνα των ανυποψίαστων θυμάτων.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε, το κακόβουλο λογισμικό και το σύστημα botnet που ονομάστηκε “Eurograbber”, από τους ερευνητές ασφαλείας της Check Point και Versafe, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία στις αρχές του χρόνου και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Η χρήση του έχει αποφέρει κέρδη πάνω από 47 εκατομμύρια δολάρια στους επιτήδειους μέσα από παράνομες μεταβιβάσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, κλέβοντας ποσά από τα μεμονωμένα θύματα που κυμαίνονται από 500 ευρώ (περίπου $ 650) έως 25.000 ευρώ (περίπου 32 χιλιάδες δολάρια).
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.