Κλειδώστε τον υπολογιστή σας με Picture Passwords!


Τα Picture Passwords είναι ένας νέος και ασφαλής τρόπος για να ξεκλειδώνετε το PC ή το tablet σας με Windows 8, αλλά κατά γενική ομολογία είναι και πιο εύκολη και ευχάριστη μέθοδος.
Επιλέξτε μια φωτογραφία όπως ένα τοπίο, την οικογένειά σας ή το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τρεις κινήσεις είτε με τα δάχτυλα(σε συσκευές με οθόνη αφής) είτε με το ποντίκι. Για παράδειγμα,δύο χτυπήματα και ο σχηματισμός ενός κύκλου, σε οποιοδήποτε σημείο της φωτογραφίας σας βοηθά να το θυμάστε. Κυκλώστε τα κεφάλια των δύο φίλων σας και “χτυπήστε” τη μύτη του σκύλου σας, σε μια αντίστοιχη φωτογραφία!
Μπορείτε επίσης να τραβήξετε γραμμές, να σχηματίσετε γεωμετρικά σχήματα, να κάνετε απλά χτυπήματα – στο σύνολο όμως, πρέπει να είναι τρεις κινήσεις.
Τα picture passwords είναι εύκολο να τα θυμάστε και είναι εξίσου ασφαλή με έναν κωδικό που αποτελείται από 5 ή 6 τυχαίους χαρακτήρες! Αν κάποιος προσπαθήσει εσφαλμένα να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή σας με εικόνα, έπειτα από 5 προσπάθειες θα του ζητηθεί ένας επιπρόσθετος κωδικός κειμένου, τον οποίο μόνο εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε.
Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό μέτρο ασφαλείας, γι’ αυτό και για να τον δημιουργήσετε εξ αρχής θα πρέπει πρώτα να έχετε θέσει έναν κωδικό ασφαλείας για τα Windows, ο οποίος και θα σας ζητηθεί.
Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.