Αναβαθμίζεται ο «mini» υπολογιστής Raspberry Pi

Ο μικρότερος αλλά και φθηνότερος υπολογιστής στον κόσμο, ο Raspberry Pi μόλις έγινε ισχυρότερος. Αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι δηλαδή, αφού προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλή η τιμή του, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ενσωμάτωση πολλών αναβαθμισμένων τεχνικών χαρακτηριστικών.

Το ίδρυμα που έχει αναλάβει την κατασκευή του, σε συνεργασία με το κατάστημα element14 σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια ανανεωμένη έκδοση του υπολογιστή με διπλάσιο μέγεθος μνήμης RAM, 512MB δηλαδή από 256MB που διαθέτει το αρχικό μοντέλο.

Έτσι ο mini υπολογιστής θα επιτρέπει στους χρήστες του να εκτελούν περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές, ακόμα και εφαρμογές πολυμέσων, με τον επεξεργαστή του να διαθέτει απόθεμα μνήμης για την εκτέλεση άλλων διεργασιών.

Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση του με οθόνες αφής ενώ σύμφωνα με την κοινότητα του element14 η αναβαθμισμένη μνήμη του ίσως του επιτρέψει στο μέλλον να «τρέξει» το λειτουργικό Android 4.0.

Το Raspberry Pi κυκλοφόρησε το Μάρτιο από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Raspberry Pi Foundation. Κύριος σκοπός της κυκλοφορίας του ήταν να επιτρέψει στους προγραμματιστές να καταλάβουν περισσότερα για τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας ενός υπολογιστή αλλά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον προγραμματισμό.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή παραμένουν τα ίδια, με επεξεργαστή στα 700Mhz, δυο θύρες USB, θύρες HDMI και Ethernet και υποστήριξη καρτών SD, ενώ οι χρήστες του θα μπορούν να εγκαταστήσουν τρεις διαφορετικές διανομές του Linux.

Το Raspberry Pi αρχικά θα κυκλοφορήσει σε μια «ανοιχτή» έκδοση, χωρίς κάποιο κουτί να προστατεύει την μητρική πλακέτα, ενώ η τιμή του παραμένει η ίδια, στα 35 δολάρια.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.