Τι πρέπει να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό

Αποτέλεσμα εικόνας για thief smartphoneΟι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το ΙΜΕΙ(International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων),  του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το ΙΜΕΙ του κινητού σου. Σημείωσε τον και φύλαξε τον κάπου. Ενημερώστε την αστυνομία για την κλοπή πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα και εκεί μπορείτε αυτεπάγγελτα να κάνετε μήνυση κατά αγνώστων και δεν πληρώνετε τίποτα γι'αυτό. Θα σας χρειαστεί αργότερα σε περίπτωση που βρεθεί. 

Επίσης ειδοποιήστε αμέσως τον παροχέα σας και δώστε αυτό τον αριθμό ώστε να απενεργοποιήσουν την κάρτα SIM. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM φυσικά και δεν θέλεις να σε χρεώσει ο κλέφτης με υπεραστικές κλήσεις κ.α έτσι δεν είναι;.Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.Και μαζί με τη δήλωση θα κάνετε στον παροχέα θα πρέπει να τους στείλετε και το έγγραφο που καταθέσατε στην αστυνομία. Τηλέφωνα: Για την Cosmote στο 6971013838, για τη Vodafone στο 6944403830 και για τη Wind στο 6935601260.

Αν το κινητό σας είναι smartphone πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς των εφαρμογών και των σελίδων από τις οποίες είχατε πρόσβασή από το κινητό σας (πχ facebook,instagram,twitter, googlemail, web banking κλπ.) έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι ο κλέφτης δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κακόβουλη πράξη.Μπορείτε ακόμα και να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης ή κλειδώματος ή εντοπισμού.Το σημαντικότερο είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό η κλοπή κινητών θα είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 09/04/2018.

Δείτε ακόμα:Προστατευτείτε απόλυτα από ακτινοβολίες κινητών,wifi,κεραιών-κινητής τηλεφωνίας,πυλώνων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.